Kennismaking

Jelle Egging is de man achter BouwKunst Winterswijk. Hij is 1980 in Wehl geboren, maar woont bijna zijn hele leven in Winterswijk. Gedurende meer dan vijftien jaar heeft hij vanuit verschillende opleidingen en werkgevers kennis en ervaring opgedaan met zo ongeveer alle aspecten van nieuwbouw, verbouw en restauratie. In september 2013 heeft hij BouwKunst Winterswijk opgericht en sindsdien is hij zeer gedreven om zijn kunde in dienst te stellen van zijn klanten. Hieronder volgt een overzicht van zijn curriculum.

Na het MAVO heeft hij van 1996 tot 2000 bouwkunde gestudeerd aan het ROC Twente. In die tijd heeft hij stage gelopen bij WBC Winterswijk, waar hij kennis heeft gemaakt met uitvoerende bouwwerkzaamheden. Tijdens een tweede stage bij Architectenbureau Huitink, is zijn liefde voor bouwkundige ontwerpen begonnen.

Vervolgens is hij in 2001 als bouwkundig tekenaar bij Jorissen Simonetti Architecten aan de slag gegaan. Hij heeft hier tot 2008 gewerkt en heeft er geleerd om het esthetische van een ontwerp de functionaliteit van een gebouw te koppelen. Immers: een gebouw kan nog zo mooi zijn, het moet ook het doel van de praktijk dienen. In die periode heeft hij bovendien extra cursussen gevolgd op het gebied van communicatie, brandveiligheid en bouwbesluit (= wettelijke bepalingen omtrent regelgeving).

Naast zijn baan heeft hij zich in 2003 ingeschreven voor de opleiding Bouwkunde bij het Hoger Technisch Instituut te Amsterdam, waar hij in 2007 zijn diploma ontving. Daar heeft hij de verdere kneepjes van het vak geleerd op het gebied van ontwerp, bouwfysica, bouwregelgeving, bestekken en begrotingen.

In 2008 is hij begonnen bij Bouwkundig Tekenburo Lobeek. Hier heeft hij de kans gekregen om zich tot allrounder te ontwikkelen. Hij mag er het gehele bouwproces begeleiden, van eerste oriƫnterend gesprek tot definitief ontwerp en van vergunningstrajecten bij gemeenten tot de begeleiding van de uiteindelijke bouw. Hier groeide ook zijn belangstelling voor het zelfstandig ondernemerschap en deze stap heeft hij onlangs gezet.